Spaarnwoude

Vijftig jaar Spaarnwoude

Vijftig jaar Spaarnwoude: een bescheiden feestje met bomen en verhalen

Op 8 april 1970 werd door de Staatssecretaris van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk (CRM) de heer mr. H.J. van der Poel de eerste boom geplant.

  In 2020 vierde Spaarnwoude haar vijftigjarig bestaan. Dit vroeg om een feestje. En dat stond dus ook in de steigers. Samen met de ondernemers van Spaarnwoude Geeft Energie hadden we het evenement Ontdek Spaarnwoude gepland. Het zou een open dag worden, vrij toegankelijk voor iedereen. Bezoekers zouden de groene oase kunnen ontdekken, terwijl de ondernemers hun eigen creatieve invulling gaven aan de dag. Een echte vorm van co-creatie.

de Groene Carré-zuid

  Maar 2020 liep wat anders dan gedacht. Corona gooide roet in het eten. Feestjes bleven uit, maar we wisten het gouden jubileum toch goed te vieren. Iets minder uitbundig, maar zeker zo feestelijk. Zo is er voor elk jaar van het bestaan van Spaarnwoude een boom geplant in de Groene Carré-Zuid. Die is nu dus vijftig jonge bomen rijker. 

  Ook is er digitaal van alles gebeurd. Storytelling op sociale media leidde tot inspirerende en historische verhalen over het gebied. En als echte publiciteitsknaller verscheen er een serie verhalen over Spaarnwoude in het Noordhollands Dagblad.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag