Twiske-Waterland

Klimpark Twiske

Klimpark Twiske ligt open voor jou...

Klim & tokkel d’r op los

Hou jij van een sportieve uitdaging in de natuur? Twiske biedt uitkomst! Eind juli is het nieuwe klimpark opengegaan voor publiek. Hier kun je tussen de bomen klimmen en tokkelen.

Het bestuur van recreatieschap Twiske-Waterland stemde in met de bouw van het klimpark om het gebied nog aantrekkelijker te maken. Maar het moest natuurlijk wel op een ecologisch verantwoorde manier gebeuren. Vooraf is een natuurtoets uitgevoerd, een ecoloog heeft de bouw begeleid en het klimpark is gemaakt van duurzame materialen...

De zeven nieuwe klimroutes zijn tot nu toe een groot succes bij het publiek. Ben jij zelf niet zo’n fan van hoogtes? Geen probleem! Het Twiske heeft voor ieder wat wils. 

In de omgeving valt er nog veel meer te beleven.  Bij de Toeristische Overstappunten (TOP’s) kun je de auto achterlaten en allerlei fiets- wandel- en/of vaarroutes starten. Panelen laten je weten wat voor leuks er nog meer te doen is in de omgeving.

  Denk dan aan bezienswaardigheden, horeca of locaties voor bootverhuur. 

   In Het Twiske en op Marken zijn eind juni twee nieuwe TOP's geplaatst. Twaalf bestaande TOP’s in Laag Holland zijn vorig jaar opgeknapt. En natuurlijk staat ook het nieuwe klimpark op de nieuwe TOP vermeld.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag