Twiske-Waterland

De achtertuin van  Amsterdam

Kom genieten in de achtertuin van Amsterdam

Op een steenworp afstand van de grote stad liggen de mogelijkheden om te genieten van natuurschoon voor het oprapen. In Laag Holland kun je even lekker wegglippen van de drukte en je in alle rust onderdompelen in natuur. Maar dan moeten de mensen het wel weten...

PSSST, Amsterdammer,  kom je stad eens uit!

Daarom deed Twiske-Waterland vorig jaar mee aan een campagne van Bureau Toerisme Laag Holland om o.a. Het Twiske onder de aandacht te brengen bij de Amsterdammer. In samenwerking met Bureau Toerisme Laag Holland, Rodi.Media, het Parool en AT5 wisten we veel oren en ogen te bereiken.

Het was een crossmedia campagne en vond plaats op o.a. sociale media. Zo werd de beheerder van Het Twiske, Dick Wals, in een filmpje geïnterviewd over wat er allemaal te doen en te beleven valt in het gebied. De campagne richtte de aandacht in het bijzonder op: natuurbeleving, recreatieve (route)voorzieningen en mogelijkheden in het gebied.

Hopelijk komen er daardoor meer Amsterdammers genieten van de natuur en is spreiding van de toenemende recreatiedruk merkbaar. Bij de start van de campagne in augustus is goed afgewogen of de campagne van start kon gaan i.v.m. de toen geldende maatregelen rondom corona.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag