Spaarnwoude Park

Succesvolle aanpak achterstallig onderhoud

Spaarnwoude park

Als onderdeel van de visie Spaarnwoude Park 2040 werd er door het recreatieschap flink geïnvesteerd in het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Hierbij wordt aandacht besteed aan het opknappen van wegen, paden, bruggen en de natuur. In deelgebied Oosterbroek/ Buitenhuizen leverde dit een succesvol resultaat op.

Ook zijn wandelpaden, fietsroutes en de skeelerroute bij ontvangstgebied Velsen/SnowWorld opgeknapt

De meeste investeringen vonden plaats in de ontvangstgebieden. Erg belangrijk, want dit zijn de plekken waar veel recreanten komen!

Deze succesvolle aanpak zal ook in de nabije toekomst zorgen voor een aantrekkelijker Spaarnwoude Park.

Lees meer over het opknappen Spaarnwoude Park in het jaarverslag.

De Groene Weelde

Meer recreatie en natuur in De Groene Weelde.

Het aantal bezoekers in de Groene Weelde is de afgelopen jaren sterk toegenomen, waardoor het recreatieschap Spaarnwoude het gebied graag aantrekkelijker wil maken voor recreanten.

De komende jaren zal er daarom flink worden geïnvesteerd in meer recreatiemogelijkheden en aandacht voor de natuur.

Nadat het recreatieschap Spaarnwoude met de omgeving in gesprek is gegaan, werd in december 2021 ingestemd met het voorlopig ontwerp van ontvangstgebied De Groene Weelde.

Zo staan er een vernieuwing van de entree, een opknapbeurt van de wandelpaden en een uitbreiding van de parkeerplaats op de planning. Ook komt er een nieuwe natuurspeelplaats, een hondentrimveld en wordt het pannenkoekenpaviljoen vernieuwd, wat het nog aantrekkelijker maakt om de Groene Weelde te bezoeken

Lees meer over de plannen voor De Groene Weelde in het jaarverslag.

Een nieuwe identiteit voor Spaarnwoude

Een veelbelovende nieuwe identiteit: Spaarnwoude Park komt tot leven

Het afgelopen jaar vonden er veel ontwikkelingen plaats rondom een nieuwe gebiedsidentiteit voor Spaarnwoude. Er waaide een frisse wind door het recreatieschap: Spaarnwoude is nu Spaarnwoude Park.

Middels een samenwerking tussen verschillende partijen kreeg de nieuwe identiteit vorm. In 2021 werd stapsgewijs gewerkt aan de uitvoering van Spaarnwoude park als merk.

Een ding is zeker: ondernemers, bewoners en andere betrokken partijen werken hard aan het creëren van een eenduidig en onderscheidend beeld van Spaarnwoude Park. Met als doel het gebied nog fijner te maken, voor zowel mens als natuur

Lees meer over de nieuwe identiteit van Spaarnwoude Park in het jaarverslag.

Nog meer avontuur op de mountainbike: vernieuwd MTB parcours geopend én een nieuw parcours bij de Boseilanden

In maart werd het MTB parcours na renovatie geopend en is het dankzij de vereniging weer klaar voor jaarrond gebruik.

In totaal is er maar liefst 1900 meter nieuw parcours aangelegd, met 60 meter meer hoogtemeters. Het state of the art parcours zorgt ervoor dat liefhebbers van mountainbiken weer naar hartenlust kunnen recreëren en krijgt Spaarnwoude een avontuurlijke uitstraling.

Het parcours biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden met de twee banen van 4,2 en 7,5 kilometer. Daarnaast is de route voorzien van halfverharding waardoor er jaarrond gebruik van gemaakt kan worden.

In de Boseilanden kunnen mountainbikers straks genieten van 23 kilometer aaneengesloten parcours. Samen met mountainbikevereniging Noordbikers zal een nieuwe route worden aangelegd en de bestaande route in De Groene Weelde worden verbeterd.

Hierbij wordt verbinding gemaakt tussen diverse routes in het zuidelijke deel van de provincie. Dit volledige parcours van 23 kilometer is een absoluut unicum in de regio.

Lees meer over de opening van MTB parcours Spaarnwoude Park en het nieuwe parcours Boseilanden in het jaarverslag.