Spaarnwoude

Biodiversiteit

Spaarnwoude zet in op biodiversiteit

Bij het beheer van de gebieden speelt biodiversiteit al een grote rol. In de visie voor Spaarnwoude Park is het uitgangspunt om die verder te vergroten. Op maar liefst 10 plekken in Spaarnwoude lopen projecten

Zo is de natuurvriendelijke oever in het natuurgebied De Batterij en Spaarnwouderveen verlengd. De overgang van water naar land gaat hierin geleidelijk, wat niet alleen goed is voor de ecologische waterkwaliteit, maar ook dieren en planten alle ruimte geeft. Insecten, kikkers en diverse planten- en vogelsoorten plukken hier de vruchten van.

Ook in Buitenschot komen flora en fauna tot bloei door ons ecologisch beheer. We maaien bijvoorbeeld maar één of twee keer per jaar, waardoor bloemrijke en soortenrijke hooilandvegetaties zich hebben kunnen ontwikkelen. Ecologisch Adviesbureau Ben Kruijsen kreeg de taak om uit te zoeken hoe het precies zat met de botanische soortenrijkdom in het gebied.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag