Routebureau

Nieuwe fietsroutes

Nieuwe fietsroutes voor weinig geld

De landelijke fietsroutenetwerken (LF’s) worden vernieuwd. Op initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ontwikkelde het Landelijk Fietsplatform een plan hiervoor. Het totale aantal LF’s neemt af, oude LF’s worden gesaneerd en nieuwe LF-icoonroutes komen erbij. In 2020 waren dat er twee. 

De Kustroute loopt, zoals de naam al aangeeft, langs de Nederlandse kust. Zij leidt je 610 kilometer lang door een prachtig, uitgestrekt duinlandschap, terwijl de wind door je haren wappert en je omringd wordt door zilte zeelucht.

Kustroute

De tweede route die in 2020 ingericht is opgeleverd, is de Zuiderzeeroute. Het is een ‘rondje IJsselmeer’, van 440 kilometer, door ingepolderd land. Beheerders beheren en onderhouden de nieuwe routes . Zij ontfermen zich nu over de te saneren routes.

 De beheerders zijn: het routebureau van RNH, Recreatieschap West-Friesland, gemeente Haarlem en gemeente Gooise Meren en Huizen. Door nieuw voor oud te vervangen, zijn de opdrachtgevers – de vijf recreatieschappen Noord-Holland en de gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon – niet duurder uit. Zo is er veel goeds gebeurd voor weinig geld.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag