Routebureau

 De Kop van Noord-Holland

Maar liefst 17,6 kilometer extra fietsplezier in het fietsroutenetwerk Kop van Noord-Holland

Mede door de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Wierdijk in Hollands Kroon is het fietsroutenetwerk Kop van Noord-Holland uitgebreid met maar liefst 17,6 kilometer extra fietsplezier.

Vanaf begin 2021 werd er gewerkt aan de realisatie van het fietspad. Ook heeft de provincie de mogelijkheden om te recreëren vergroot en de dijk op diverse plekken hersteld. Zo blijft de dijk ook behouden voor de toekomst.

De feestelijke opening vond plaats in de zomer: de ideale timing voor liefhebbers van een zonnige fietstocht; ze konden namelijk meteen van start!

Met de komst van het nieuwe fietspad worden recreanten uitgenodigd om te genieten van de fijne Oost-west verbinding en de extra recreatieve fietsroutes die hierdoor worden gecreëerd.

Lees meer over het fietspad Wierdijk in het jaarverslag

Wandelnetwerk Noord-Holland

10 keer hoera voor het jubileum van Wandelnetwerk Noord-Holland!

2021 stond in het teken van het 10-jarig jubileum van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Met de ambitie om een provinciedekkend netwerk te worden, groeit het wandelnetwerk enorm en neemt de populariteit toe

Het Wandelnetwerk breidde zich ook het afgelopen jaar uit met in totaal 365 kilometer aan extra wandelgebied.

Op de social media kanalen van het wandelnetwerk werd uiteraard aandacht besteed aan het jubileum. De maand november stond online in het teken van feest.

Zo werden er verschillende tips gegeven, feitjes gedeeld en prijzen verloot. Als kers op de taart werd verscheen het wandelnetwerk met een prachtige special in het Wandelmagazine.

Lees meer over het 10-jarig jubileum van Wandelnetwerk Noord-Holland in het jaarverslag.

Het Noord-Hollandpad

Nieuwe meerjarenopdracht voor beheer, onderhoud en promotie Noord-Hollandpad.

Het Noord-Hollandpad, eigendom van de Provincie Noord-Holland, is een langeafstandswandelpad met een hoofdroute van maar liefst 284 kilometer viel de afgelopen jaren, in opdrachten van 5 jaar, onder het beheer van Recreatie Noord-Holland.

 Ook zorgt Recreatie Noord-Holland voor marketing- en communicatie-uitingen voor het wandelpad. Afgelopen december liep het contract af. Het Routebureau zette zich in om het contract te behouden. En met succes!

Op 24 november werd namelijk bevestigd dat Recreatie Noord-Holland In de periode van 2022 tot en met 2026 weer aan de ontwikkeling van het Noord-Hollandpad mag werken.

Naast het verzorgen van het beheer, onderhoud, marketing en promotie van het wandelpad, omvat de opdracht nu ook het uitvoeren van groot onderhoud, vervangingsinvesteringen van bestaande voorzieningen en het doorvoeren van vernieuwingsimpulsen.

Lees meer over het Noord-Hollandpad in het jaarverslag.