Alkmaarder- en  Uitgeestermeer

Vakantie in eigen land

Vakantie-in-eigen-land? Nederland ging het water op!

Georganiseerde zeilwedstrijden waren in 2020 helaas niet mogelijk op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. De coronamaatregelen stonden dit niet toe. Maar de individuele watersport was booming. De kanoroutes zijn zelden zo goed gebruikt. Alles wat maar enigszins kon drijven, ging het water op.

Er zijn zelfs een paar echte pieremachochels gespot. Wie nog een kleine boot wilde aanschaffen, kwam er al snel achter dat de levertijd enkele maanden was. Voor een dagje varen met een huursloep of een kano moest je ruim op tijd reserveren. In cijfers gezegd: de drukte op het water nam met 30-35% toe. De prachtige vaarroutes waren een uitkomst voor de noodgedwongen vakantie-in-eigen-land. Langs de oevers stonden de parkeerplaatsen vol met Nederlandse kentekenplaten.

De toezichthouders waren hierdoor druk in de weer om alle nieuwelingen voor te lichten over het snelvaargebied en de betekenis van alle gekleurde vaarwegmarkeringen, maar het vaarwater en de vaarroutes konden de drukte goed aan.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag