Alkmaarder- en  Uitgeestermeer

Nieuwe hoop

Nieuwe hoop voor Erfgoedpark De Hoop

Het voormalig Erfgoedpark De Hoop krijgt weer een bruisende bestemming. De zoektocht naar een enthousiaste ondernemer die deze plek weer tot bloei kan brengen leverde lang niets op. Tot 2020. Twee ervaren ondernemers uit de omgeving gaan vol enthousiasme aan de slag met deze unieke locatie aan het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. 

De centrale ligging maakt het een perfecte uitvalsbasis voor tripjes in de omgeving. Je kunt vanaf hier fietsen, wandelen, varen of gewoon genieten. De ondernemers – bekend van de Vuurlinie en Vuurland in Beverwijk – hebben verschillende recreatiemogelijkheden op het oog, zowel op het land als op het water. In het verschiet liggen: een klein restaurant, negen bed-and-breakfast-plekken en drie familiestubes.

De ondernemers willen hierbij zoveel mogelijk gebruik maken van bestaande panden en samenwerken met lokale partijen. In de ‘kleine molen’ is al een ijssalon gestart. Maar De Hoop wordt ook een plek voor verhalen. Het gebied heeft een rijke historie. 

In het Erfgoedpark komt die weer tot leven. Zo krijgt stichting Cornelis Corneliszoon, vernoemd naar de uitvinder van de houtzaagmolen, een ruimte voor een museum over de culturele en historische waarde van de houtzagerij voor de omgeving. Maar ook de boeiende ontstaansgeschiedenis van het Oer-IJ heeft een plek op het Erfgoedpark. De ondernemers hopen half  2021 officieel open te gaan.

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag