Groengebied  Amstelland

Fit en gezond

Fit en gezond in Groengebied Amstelland

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. Toch blijkt overgewicht een steeds groter probleem. Ook in stadsdeel Zuidoost. De gemeente Amsterdam heeft als speerpunt om overgewicht te bestrijden. Groengebied Amstelland helpt daar graag bij. Het natuur- en recreatiegebied biedt volop mogelijkheden om actief te leven

Door mensen te betrekken bij het onderhoud van de natuur, komt het lichaam ook in actie. Een win-winsituatie dus! Al jaren zet natuurvereniging de Ruige Hof, een vrijwilligersorganisatie in het Groengebied, zich in voor zelfbeheer van de natuur. In de toekomst is het wellicht ook mogelijk om mensen eigen voedsel te laten verbouwen. Als een vorm van stadslandbouw. Dan staat de teller zelfs op drie maal winst!

Ook in het werkgebied van Groengebied Amstelland, de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is de inrichting van het wandelnetwerk Amstelland begonnen. De routes zijn voor het eerst in twee talen beschreven: in het Nederlands en in het Engels. Makkelijk voor de vele Engelstalige inwoners en bezoekers uit die regio.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag