Geestmerambacht

Groot jubileum

Een groot jubileum klein gevierd

Het was in 2020 veertig jaar geleden dat de gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Geestmerambacht is ondertekend. Liefhebbers kunnen dus al veertig jaar vrijelijk genieten van de openluchtrecreatie dicht bij huis. Het gebied heeft voor ieder wat wils. Reden genoeg om dit jubileum uitgebreid te vieren.

Er stonden dan ook maandelijks activiteiten op de planning. Van wandelingen tot publieksevenementen. Maar door corona ging het net even anders. De eerste maanden van het jaar leidden ervaren IVN-gidsen belangstellenden nog rond in Geestmerambacht, vertellend over de boeiende natuur.

In januari stond de spotlight op de verschillende soorten eenden. Bezoekers kregen alle ins en outs te horen over hoe de eenden aan hun voedsel komen, maar bijvoorbeeld ook  waarom er zoveel molshopen zijn in dat jaargetijde. In februari had de wandeling het thema: ‘Hangt de lente al in de lucht?’ De deelnemers speurden fanatiek de grond af voor bloeiend speenkruid. Vanaf maart konden de geplande activiteiten helaas niet doorgaan. Op eentje na: de fotowedstrijd.

Vanaf mei stuurden amateurfotografen hun beste opnames van de omgeving op. Dit leidde tot prachtige foto’s van honderdvijftig inzenders. In 2021 krijgt de wedstrijd nog een vervolg: bij het meer komt een speciale buitententoonstelling. De winnaars zien daar hun foto’s terug op banners langs het looppad. Kortom een mooie viering van een groot jubileum, zij het iets bescheidener dan eigenlijk bedoeld.

Lees meer highlights in het jaarverslag