Geestmerambacht

Fitnessen op een  kunstwerk

Fitnessen op een kunstwerk? Het kan in Park van Luna

Sinds 2020 kunnen in Park van Luna nóg meer mensen aan hun conditie en gezondheid werken, genietend van de buitenlucht. In 2016 kwamen vier fitnesstoestellen langs het fietspad aan de noordkant van Strand van Luna. Het was een cadeau van de gemeente Heerhugowaard, uit naam van voormalig voorzitter Leo Dickhoff. Het ontwerp lokte toen al veel leuke reacties uit. De toestellen, die op betonnen vloeren staan, bestaan voornamelijk uit witte, stalen buizen en ogen stevig.

Op sociale media leidde dat tot veel reacties. ‘Ziet er mooi uit’, zegt de een. 'Een echte aanwinst', reageert een ander. Maar niet iedereen was meteen gewend. Sommigen zagen de toestellen aan voor kunstwerken. En ook niet iedereen wist raad met de apparaten. ‘Wat leuk, maar hoe werkt het?’ schrijft iemand. Daar is aan gedacht! Bordjes bij de toestellen maken de functie en de oefening duidelijk. Inmiddels heeft het recreatieschap het fitness circuit aangevuld en staan er tien apparaten.

De laatste vier zijn in 2020 geplaatst. Daarmee is het parcours compleet en is, voor zover bekend, Park van Luna de enige locatie in Nederland waar zoveel fitnessapparaten bij elkaar staan in de open lucht, voor iedereen vrij te gebruiken.

Lees meer highlights in het jaarverslag van RNH 2020

Lees meer highlights in het jaarverslag