Geestmerambacht

Met een nieuwe visie op naar 2030

Geestmerambacht

Kijk je met ons mee?

Vol goede moed én klaar voor een toekomst vol ontwikkeling en nieuwe mogelijkheden: onze visie voor de recreatiegebieden Geestmerambacht, de Groene Loper en Park van Luna is vastgelegd.

Waar gaan we mee aan de slag? Het behalen van nieuwe financiering, het ontwikkelen van biodiversiteit en natuurwaarden, maar ook het voortdurend blijven aansluiten op de behoeften van recreanten.

En het gaat de goede kant op: de visie werd goedgekeurd door de drie belanghebbende gemeenteraden.

Ook in de zomer hadden we iets te vieren. De nieuwe visie werd vertaald naar een voorlopig uitvoeringsplan waarin de planning van de verschillende projecten beschreven staan. Naar verwachting wordt dit plan juni 2022 definitief vastgesteld.

En de winnaar is…

De prijsuitreiking van de fotowedstrijd “40 jaar Geestmerambacht”

Geestmerambacht is al 40 jaar fotogeniek en dat moest gevierd worden. Ter ere van het 40-jarig jubileum van het recreatieschap werd er in 2020 een fotowedstrijd georganiseerd.

Uit maar liefst 150 inzendingen werd voor elk van de vier categorieën (planten, dieren, recreanten en 40 jaar Geestmerambacht) in november 2020 één winnaar geselecteerd.

Op vrijdag 23 april was het zo ver: juryvoorzitter Jasper Nieuwenhuizen overhandigde prijzen aan vier gelukkige winnaars. De prijs? Een gratis lunch bij een restaurant naar keuze in Geestmerambacht.

Als kers op de taart werden de winnende foto’s tentoongesteld. Naast het genieten van de omgeving, konden bezoekers ook de winnende foto’s uitgebreid bewonderen!

Een nieuw leven

Een veelbelovende toekomst voor speelpark De Swaan

Eind 2021 werd speelpark De Swaan in overgenomen door een nieuwe eigenaar

Zo startte ondernemer dhr. Heeremans onmiddellijk met voortvarende ideeën om De Swaan toch een rooskleurige toekomst te bieden: investeren in gebouwen en speeltoestellen, nieuw horeca-aanbod: veelbelovend voor de omgeving én de recreanten.

Na lange onderhandelingen is een definitieve overeenkomst bereikt, waarin diverse zakelijke rechten zijn omschreven.

Het recreatieschap Geestmerambacht is trots op deze uitkomst, waarbij zowel de belangen van het recreatieschap, de ondernemer en de recreanten zijn meegenomen.