Evenementen

Recreëren gebeurt sinds mensenheugenis. Maar de manier waarop we recreëren is door de tijd heen veranderd. Het is geen verrassing dat in een tijd waarin we elk onze eigen ervaring kunnen creëren op elk moment – denk aan het kijken van een volledige serie in één weekend of het maken van je eigen kleine bubbel op Facebook – we ook qua recreatie op zoek zijn naar een eigentijdse invulling van vrijetijdsbesteding.
Die maatschappelijke trend en vraag is uitstekend op z’n plek bij recreatiegebieden, zoals in Noord-Holland. Door inrichting, schaal en bestemming zijn wij in staat om met een brede programmering nieuwe bezoekers te trekken en daarmee het bereik van de recreatiegebieden te vergroten.
En naast schaalvergroting, stellen vooral evenementen ons in staat om ook te diversifiëren: meer verschillende mensen komen op meer verschillende momenten naar de gebieden. Dat werkt niet alleen versterkend voor de recreatiegebieden zelf, maar levert een bijdrage aan bijvoorbeeld city- en regiomarketing.

De financiële voordelen van het grotere aantal bezoekers hebben niet alleen betrekking op de recreatiegebieden, maar breiden zich ook uit naar de omgeving. Een voorwaarde voor het succes van evenementen en nieuwe manieren van recreëren is dat er goed wordt gecommuniceerd met betrokken partijen. Overleg met omwonenden, ondernemers in de omgeving en natuurbeschermende organisaties over de aanpak, eventuele geluids-, terrein- of natuurbeschermende maatregelen en over toekomstplannen, een voorwaarde voor daadwerkelijk succes.

Met een echt luisterend oor en oog voor de maatschappelijke behoeften van nu en de uitdagingen in de toekomst staat recreatie aan de vooravond van een mooie ontwikkeling. Eentje waar wij graag aan bijdragen.

Bezoekersaantallen Evenementen

Evenement Recreatieschap Gebied Bezoekers Elrow Geestmerambacht Geestmerambacht 30.000 Indian Summer Geestmerambacht Geestmerambacht 19.460 Liquicity Geestmerambacht Geestmerambacht 15.715 Major Obstacle Run Geestmerambacht Geestmerambacht 1.332 Noord-Hollands Wintercircus Geestmerambacht Geestmerambacht 21.000 Power Valley Geestmerambacht Geestmerambacht 4.774 Festival Macumba Groengebied Amstelland Gaasperplas 11.381 Guilty Pleasure Groengebied Amstelland Gaasperplas 9.906 Amsterdam Open Air Groengebied Amstelland Gaasperpark 38.375 Reggae Lake Festival Groengebied Amstelland Gaasperpark 31.940 Mud Masters Spaarnwoude Groene Weelde 22.118 Mysteryland Spaarnwoude Groene Weelde 117.243 Dutch Valley Spaarnwoude Oosterbroek 21.599 Dance Valley Spaarnwoude Oosterbroek 21.757 Latin Village Spaarnwoude Oosterbroek 58.681 Strong Viking najaar Spaarnwoude Oosterbroek 8.581 Awakenings Spaarnwoude Houtrak 61.669 Wooferland Spaarnwoude Houtrak 13.236 Filippijnse Picknick Spaarnwoude Houtrak 6.500 PIV Vunzige deuntjes Spaarnwoude de Ven 4.060 Veerplasfestival Spaarnwoude Veerplas 6.887 Libelle Zomerweek Spaarnwoude Park Vijfhuizen 85.000 Lentekabinet Het Twiske Spitsbergen 25.712 Welcome to the Future Het Twiske Hogelkamp 22.405 Totaal 659.331