Routebureau

Ontdek het Noord-Hollandse landschap op de fiets, varend of wandelend. Aan de hand van onze websites, informatiepanelen en knooppunten kun je zelf een route samenstellen of een uitgestippelde route kiezen. Het routebureau helpt je graag op weg.

Webstories

17,6 kilometer extra fietsplezier in de Kop van Noord-Holland

Mede door de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Wierdijk in Hollands Kroon is het fietsroutenetwerk Kop van Noord-Holland uitgebreid met maar liefst 17,6 kilometer extra fietsplezier. De provincie gaf het Routebureau opdracht om het nieuwe fietspad Wierdijk op te nemen in het fietsroutenetwerk en aanvullend extra recreatieve verbindingen te maken tussen het voormalig eiland Wieringen en de Wieringermeer.
Vanaf begin 2021 werd er gewerkt aan de realisatie van het nieuwe fietspad. Daarnaast heeft de provincie de mogelijkheden om te recreƫren vergroot en de dijk op diverse plekken hersteld. Zo blijft de dijk ook behouden voor de toekomst.
Het nieuwe fietspad werd op 25 augustus feestelijk geopend met de betrokken partijen en omwonenden. De provincie Noord-Holland legde het fietspad aan om de bijzondere historische omgeving beter bereikbaar te maken. Het Routebureau integreerde het fietspad in het fietsroutenetwerk en heeft voor de totale uitbreiding acht nieuwe knooppunten geplaatst, vijf knooppunten aangepast en 115 tussen markeringen aangepast of opnieuw geplaatst.
Met de uitbreidingen in de Kop van Noord-Holland worden recreanten uitgenodigd om te genieten van de fijne Oost-west verbinding en de extra recreatieve fietsroutes die hierdoor worden gecreƫerd.

10-jarig jubileum Wandelnetwerk Noord-Holland

Het afgelopen jaar stond in het teken van het 10-jarig jubileum van Wandelnetwerk Noord-Holland. Met de ambitie om een provinciedekkend netwerk te worden, groeit wandelnetwerk Noord-Holland enorm en neemt de populariteit ervan toe. In 2020 verdubbelde het aantal websitebezoekers en in 2021 verdubbelde dit aantal nogmaals. De teller gaf bijna 1 miljoen bezoeken aan! Het wandelnetwerk groeide het afgelopen jaar ook door te blijven uitbreiden, met in totaal 365 kilometer aan extra wandelgebied. Het Routebureau opende samen met Groengebied Amstelland, het Amsterdamse Bos, de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer en de Provincie Noord-Holland 300 kilometer aan wandelnetwerk in de regio Amstelland. Daarnaast werd het wandelnetwerk Laag Holland flink uitgebreid door een koppeling te maken met Amsterdam-Noord. Er is 65 kilometer netwerk toegevoegd aan stedelijke routes en verbindingen richting het landelijk gebied.
Op de social mediakanalen van wandelnetwerk Noord-Holland was er uiteraard aandacht voor het jubileum. De maand november stond online in het teken van feest. Zo werden er verschillende tips gegeven, feitjes gedeeld en zelfs prijzen verloot. Daarnaast verscheen het Wandelnetwerk Noord-Holland in de maand december met een mooie special in het Wandelmagazine.

Nieuwe meerjarige opdracht Noord-Hollandpad

In de periode van 2006 tot en met 2009 heeft Recreatie Noord-Holland, in opdracht van de Provincie Noord-Holland en in samenwerking met Natuurlijke Zaken en Bureau Lopende Zaken, het Noord-Hollandpad gerealiseerd. Het Noord-Hollandpad, eigendom van de Provincie Noord-Holland, is een langeafstandswandelpad met een hoofdroute van maar liefst 284 kilometer. De route leidt wandelaars langs water, duinen, schapen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken en heide; eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. Recreatie Noord-Holland zorgt voor het beheer en onderhoud van het wandelpad. Elk jaar zijn er kwaliteitsverbeteringen. Recreatie Noord-Holland is daarnaast ook verantwoordelijk voor de marketing- en communicatieactiviteiten in opdracht van de provincie. In 2021 zette het Routebureau zich opnieuw in om de opdracht te behouden. Met succes, want op 24 november bevestigde de provincie dat Recreatie Noord-Holland in de periode van 2022 tot en met 2026 weer aan de ontwikkeling van het Noord-Hollandpad mag werken. Naast het verzorgen van het beheer, onderhoud, marketing en promotie van het wandelpad, omvat de opdracht nu ook het uitvoeren van groot onderhoud, vervangingsinvesteringen van bestaande voorzieningen en het doorvoeren van vernieuwingsimpulsen zoals het vernieuwen van de website, het routeboekje en de social media kanalen.