Timmertje Timmertje deed het weer

Na jarenlang de parkeerplaats bij de Ouderkerkerplas te hebben gebruikt voor skeelertrainingen, kan IJsclub de Amstelbocht nu op een speciaal skeelerparcours trainen.

Op een duidelijk op de rijweg gemarkeerd parcours van 350 meter, met speciaal skeelerasfalt en ruimere bochten kunnen er veilig en fijn meters worden gemaakt.

Maar liefst 230 ton asfalt was er nodig voor de baan die op 23 september officieel werd geopend door meervoudig Olympisch Kampioen Marianne Timmer. Deze voorziening is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van de provincie Noord-Holland.

Populaire pontjes voor fietsers en wandelaars

Voor wie drukte uit de weg wil gaan, is een overtocht over de Amstel de weg naar rustiger vaarwater. Slechts  8 minuten op de pontjes en je bent aan de overkant. En geen zorgen - je fiets mag gewoon mee.

In 2017 maakten meer dan 20.000 mensen gebruik van de pontjes Smient en Fuut. Ook van het zelfbedieningspontje Koet werd enthousiast gebruik gemaakt.

De pont Smient aan de Kalfjeslaan is al sinds 1996 in de vaart en Fuut sinds 2006. Samen met Koet zijn deze pontjes goed voor ruim 250.000 overzettingen.

Sssstttt we zijn aan het filmen

Of het tweede seizoen van de Nederlandse serie Hollands Hoop weer op locatie zou worden geschoten, werd pas bepaald als seizoen 1 zou aanslaan. Dat gebeurde, en ook voor seizoen twee waren er camera’s en acteurs te vinden op buitenplaats Wester-Amstel.

Er werd op doordeweekse dagen gefilmd, terwijl de medewerkers van Groengebied Amstelland gewoon aan het werk waren. Dat leverde soms hilarische taferelen op. Want als de regisseur ‘ACTIE’ roept, moet het ook echt stil zijn. Dat betekende dus zachtjes verder werken. Maar met goede communicatie en flexibiliteit van de medewerkers verliepen de draaidagen goed.

Zo staat buitenplaats Wester-Amstel er mooi op en werd nog eens opgeleukt door een heleboel bekende Nederlandse acteurs. Een mooi publiciteitsmomentje dus voor het gebied.