100 Vissen lachen naar het vogeltje

Wel 100 karpers zijn er uitgezet in het water van Geestmerambacht. Het uitzetten van de zwemmers werd verzorgd door  Sportvisserij MidWest Nederland, in samenwerking met het recreatieschap Geestmerambacht, Hengelsportvereniging de Langedijker en Hengelsportvereniging Alkmaar.

Dat ging gepaard met een fotoshoot: elke karper werd eerst gewogen en op de foto gezet voordat ze in het water werden losgelaten. De bedoeling is dat vissers hetzelfde doen wanneer ze een karper vangen en weer terugzetten, zo kan worden bijgehouden hoe het met de karpers gaat.

Mountainbike parcours Geestmerambacht krijgt mooie opsteker

Het 15 kilometer lange Mountainbike parcours dat door Geestmerambacht loopt wordt onderhouden door vrijwilligers van Mountainbike Noordwest.

Dat doen zij met passie en dat leidde in 2017 tot een derde plaats bij de MTB (mountainbike) Challenge. Een fantastische prestatie en een opsteker voor zowel de vrijwilligers als Geestmerambacht.

Lichten, camera…..ACTIE

In de serie Circus Noël komen de romantiek van het circusleven, maar ook de spanningen en intriges die erbij horen aan de orde.

En dat alles werd in 2017 gefilmd in het Huygendijkbos in het Park van Luna, waar camera’s, acteurs, prop boys en andere filmzaken even aan de orde van de dag waren. Spannend was het voor Recreatie Noord-Holland wel om alles goed te laten verlopen, want de natuur en vooral het weer trekken zich weinig aan van zorgvuldig geplande schema’s. Maar met de inzet van de medewerkers van Recreatie Noord-Holland is het allemaal goed gelukt en dat leverde mooie kansen om de prachtige omgeving in beeld te brengen.

Efficient beheer maakt kansen

2017 was het eerste jaar dat de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en Bergen het recreatieschap Geestmerambacht samen bestuurden. Nadat provincie Noord-Holland en gemeente Schagen uit het bestuur stapten, bleek de onafhankelijke adviesrol van Recreatie Noord-Holland van grote waarde bij het bepalen van de voorwaarden waarop de uittreding zou plaatsvinden. Dankzij de actieve bemiddelingsrol van Recreatie Noord-Holland gingen partijen terug naar de onderhandelingstafel en werden de vastgelopen gesprekken hervat. Het resultaat is een overeenkomst waarin de provincie en het recreatieschap zich kunnen vinden. Met gemeente Schagen vinden nog gesprekken plaats.

Inmiddels gaat het besturen goed. Uit onderzoek van twee adviesbureaus blijkt onder andere dat het beheer door Recreatie Noord-Holland  bijzonder efficiënt wordt uitgevoerd, zeker waar het gaat om de organisatie- en overlegstructuur. De kwaliteit van de dienstverlening door Recreatie Noord-Holland en het kennisniveau van de medewerkers wordt als hoog ervaren. Ook is een conclusie dat er veel kansen liggen om Geesterambacht en Park van Luna nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers en bezoekers. De evenementen Liquicity en Indian Summer Festival waren al een groot en goed georganiseerd succes en in de toekomst volgen er zeker meer.