Geestmerambacht

Vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk ben je er zo. Zowel Geestmerambacht als Park van Luna bieden veel mogelijkheden voor waterrecreatie.

Rond de grote recreatieplas Zomerdel en ook in het Huygendijkbos (Park van Luna) kun je eindeloos wandelen, skeeleren en fietsen. De mountainbikeroute van Geestmerambacht is bovendien razend populair.

Vlog

Een vlog over Geestmerambacht.

In beton gegoten

Wist je dat een fietspad van beton duurzamer is dan van asfalt? Beton gaat langer mee en heeft veel minder onderhoud nodig. In 2018 werden de laatste 1200 meter fietspaden vervangen door beton. Daarmee kwam een einde aan een langlopend en gefaseerd project. Daarvoor was gekozen om het overzichtelijk en financieel haalbaar te houden.

Het resultaat is mooi en strak en niet alleen fietsers, maar ook skeeleraars hebben daar profijt van.

Creatieve ondernemer krijgt kans

Een leegstaand restaurant is geen goed gebruik van ruimte. En de staat van restaurant Paars was zodanig dat er ook geen nieuwe ondernemer meer in kon. Daarom is het gebouw in 2018 gesloopt. Zo ontstaat ruimte voor een creatieve ondernemer die er een mooie plek kan creëren.

Extra ruimte voor recreatie

In samenwerking met de gemeenten Langedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Bergen zorgt recreatieschap Geestmerambacht ervoor dat de nieuw aangekochte grond openbaar toegankelijk blijft, met ruiter-, fiets- en wandelpaden en allerlei andere vormen van recreatie.

Grauwacke op de wandelpaden

Misschien heb je nog nooit van grauwacke gehoord, maar dat is steensoort. De toplaag bestaat uit split, een plat steentje wat er voor zorgt dat je schone schoenen houdt in natte periodes. Zo’n 1500 meter aan wandelpaden zijn in 2018 bedekt met dit materiaal. In de komende jaren zullen de andere wandelpaden – die nu nog bestaan uit een laagje schelpen – dezelfde behandeling ondergaan.